Türkiye’nin İlk Akredite İlaç AR-GE Merkezi
Kurulduğu günden bu yana güçlü Ar-Ge kültüründen beslenen Abdi İbrahim, en yeni formülasyon ve analitik metot geliştirme laboratuvarlarıyla yüksek teknolojide hizmet vermektedir.
Abdi İbrahim Ar-Ge Merkezi, ulusal ve uluslararası ilaç endüstrisinin değişen ve gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla inhalasyon teknolojisi ve nanoteknolojik yöntemlerle ilaç geliştirme yeteneği ve altyapısına sahiptir.
Ar-Ge Merkezi; yenilikçi ürünler geliştirme, biyoeşdeğerlik çalışmalarında yüksek başarı oranı yakalama, gerek Türkiye gerek Avrupa ve diğer bölgeler için Ortak Teknik Doküman (CTD) dosyalarını hazırlama ve değer katılmış ürünler geliştirme çalışmalarına odaklanmıştır.
Şirket içinde yürütülen projelerin yanı sıra, yurt içi ve yurt dışındaki bilimsel kuruluşlarla hayata geçirilen ortak projeler ile know-how transferi gerçekleştirilmektedir.
TÜBİTAK-2244
Abdi İbrahim bünyesinde eğitim ve yetişmiş insan gücü ayrı bir kıymet taşıyor ve bu doğrultuda TÜBİTAK-2244 programı çatısı altında 4 farklı üniversite ile iş birliğimize büyük önem veriyoruz. “Sanayi Doktora Programı” kapsamında 12 doktora öğrencisine TÜBİTAK ile birlikte burs vereceğiz, doktoralarını tamamladıktan sonra da Ar-Ge Merkezimizde istihdam edeceğiz.
TÜBİTAK-TEYDEB
TÜBİTAK-TEYDEB programları kapsamında geliştirme çalışmalarını sürdürmüş olduğumuz projeler, değer katılmış eşdeğer ilaçlar ve/veya Türkiye’de ve dünyada ilk eşdeğer olmayı hedeflediğimiz ilaçlardır. Proje çıktısı ilaçların hasta kullanımına sunulmasıyla birlikte ülkemizin ilgili ilaçlarda ithalata bağımlılığı azalacak, ihracatıyla da ülke ekonomisine çift taraflı katkı sağlamış olacağız.
TÜBİTAK-ARDEB
TÜBİTAK-ARDEB programları kapsamı dahilinde / haricinde olmak üzere üniversitelerle iş birliğimiz yoğun bir şekilde sürmektedir. Devam eden projelerimiz de konsorsiyum şeklinde yapılanmalarla bir proje için birden fazla üniversite ile iş birliklerimiz sürmektedir. Üniversitelerle iş birliği içinde sürdürdüğümüz projelerin tamamı dünyada henüz hasta kullanımına sunulmamış, bilinen moleküllerle değer katılmış ilaç geliştirme çalışmaları yönündedir. Üniversite-sanayi iş birliği sonucu çıktı haline dönüşen ürünlerimizin TÜSEB iş birliği ile klinik çalışmalarının yapılması da bir diğer program kapsamında hedeflediğimiz katma değeri yüksek Ar-Ge faaliyet konusudur.